2017 Ramazan Ayı ve Yaz Döneminde Dijital Reklam Fırsatları

  1. Anasayfa
  2. chevron_right
  3. Blog
  4. chevron_right
  5. 2017 Ramazan Ayı ve Yaz Döneminde Dijital Reklam Fırsatları

2017 Ramazan Ayı ve Yaz Döneminde Dijital Reklam Fırsatları

Blog

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte sosyal hayat başta olmak üzere günlük yaşantıda ve dijital pazarlama dünyasında önemli değişiklikler yaşanıyor. 2009 yılından itibaren Ramazan Ayı yaz dönemine denk gelmektedir. Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesiyle online kullanıcı davranışlarını etkileyen mevsimsel farklılıklar sayesinde internette reklam veren şirketlerin satışlarını arttırma fırsatı doğuyor. Bugünkü yazımızda Ramazan ayının yaz aylarıyla çakışması ile birlikte dijital pazarlamada kullanıcı davranışlarındaki değişiklik ve ilgi gösterilen konuları iki başlıkta ele alacağız.

Kullanıcı Davranışları

Ramazan ve yaz aylarının, birlikte etki ettiği en önemli nokta TV izlenme oranlarındaki düşüş olarak göze çarpıyor. Tüketiciler TV izlemek yerine mobil cihazlarda vakit geçirmeyi, internette video izlemeyi, sosyal medyada kullanımı ve daha fazla arama yapmayı tercih ediyor. Ramazan ayını göz önünde bulundurursak yaz dönemleri de dahil olmak üzere kullanıcıların ilgisini çekmek için YouTube, Sosyal Medya (Facebook, Instagram) ve Google Görüntülü Reklamlara ağırlık vermek daha çok kullanıcıya ulaşma imkanı ve satış getirecektir. Başka bir deyişle, Ramazan ayını göz önünde bulundurarak pazarlama bütçesini Facebook Reklam, Instagram Reklam, Google Reklamlarına yönlendirmek mevcut ve potansiyel müşterilerinize ulaşmada doğru bir yol olacaktır.

İlginin Arttığı Kategoriler

Ramazan ve yaz döneminde Google aramalarda en hızlı yükseliş yaşanan kategoriler; yiyecek ve yemek pişirme, alışveriş, dini temalar ve gezi konularında gerçekleşiyor.

Yemek ve içecek ile ilgili aramalarla birlikte yemek tarifleri ile ilgili aramalar (Youtube ve Google) 2 katına ulaşıyor. En çok arama yapılan saatler iftara birkaç saat kala tepe noktaya ulaşıyor.

Sosyal medyada ve Google’da yayınlanan yemek ve içecek reklamlarında, görsel reklamların önemi bir kat daha artıyor. Özellikle Ramazan ayında birliktelik mesajı veren reklamlar kullanıcıların daha çok ilgisini çekiyor.

Ramazan ayının yaz dönemine gelmesinin etkisiyle Ramazan Ayı sonrasında kahvaltılıklara gösterilen ilgide büyük artış yaşanıyor.

Dini temalı aramaların tepe noktaya ulaştığı dönem “Kadir Gecesi” oluyor.

Ramazan ayı insanların ruhani yönlerinin artığı dönem olduğu için yapılan paylaşımlarda ve reklamlarda dini motifler kullanmak etkileşim açısından önemli katkı sağlayacaktır.

Bayram sonrası turlar ile ilgili aramalar bayramın ilk gününden itibaren artmaya başlıyor. Plan yapan tüm kullanıcılara ulaşmak için Ramazan ile birlikte Google ve Facebook’ta “Tur ve Gezi Reklamlarına” başlamak rakiplerinize göre sizi bir adım öne geçirecektir.

Siz de 2017 Ramazan ayı dijital fırsatlarından yararlanmak ve internette reklam vererek satışlarınızı artırmak isterseniz Profaj Dijital Reklam Ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

, , , , , , , , , , ,

Benzer Yazılar

Menu