2022 Yaz Tatili Pazarlama Dönemine Hazırlık

Blog

Yaz geliyor, okullar kapanıyor ve tatil sezonu başlıyor. Markanızı bu döneme hazırlamak için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Gelin birlikte inceleyelim.


1- Yeni Hedef Kitleler Araştırmaya Başlayın

Şunu akıldan çıkarmamak lazım, yeni bir sezon her zaman yeni bir hedef kitle demektir; çünkü zaman geçtikçe hedef kitlenizin beklentileri de değişecektir. Bu sebeple yaz sezonuna yönelik hazırlıklara başlamadan önce yapmanız gerekenlerden biri yeni hedef kitlenizi araştırmaya başlamaktır. Yaz döneminde alışveriş yapacak müşterileriniz, bunu daha farklı bir beklenti ile yapacaklardır. Eğer hedef kitlenizin beklentileri ile ilgili kalıplaşmış görüşlere sahipseniz, yaz dönemi kalıpları kırmanın tam zamanı!

 


2- Anahtar Kelime Kullanımına Önem Verin

Artık okullar kapanıyor ve insanlar yaz tatili havasına geçiş yapıyor. Bununla bağlantılı olarak hedef kitlenizin dikkatini çekmek için kampanyalarınızda kullanacağınız anahtar kelimeler de değişiyor. Long Tail, yani 3 kelimeden uzun anahtar kelime kullanımlarında yaz dönemine, tatil – yaz alışverişine ve okulların kapanmasına vurgu yapmanız oldukça etkili olacaktır. 

 


3- Bu Döneme Özel Yeni Bir Landing Page Hazırlayın

Yaz dönemine uygun bir landing page yani açılış sayfanızın olması, müşterilerinizin ve müşteri potansiyeli olan tüketicilerin dikkatini istediğiniz yere çekmenize olanak sağlayacaktır. Yaz tatili alışveriş trendine uygun olarak sitenize ekleyeceğiniz ve bu dönemle ilgili kampanyalarınızı paylaşacağınız bir sayfa hem sizin hem müşterilerinizin işini kolaylaştıracaktır. 

 


4- Odaklanacağınız Sosyal Mecraları Belirleyin

Tatilde hedef kitleniz vaktini en çok hangi sosyal mecralarda geçiriyor? Unutmayın ki okulların kapanmasıyla evde daha fazla vakit geçiren öğrenciler sosyal medya hesaplarını her zamankinden daha aktif kullanmaya başlayacaklar. Yaz dönemini avantaja çevirmek için hedef kitlenize uygun sosyal mecraları belirlemek ve bunlara daha büyük mesai ayırmak atılacak mantıklı adımlardan biridir.

 


5- Reklam Planınızı Hazırlayın

Önümüzdeki 3 aylık yaz tatili dönemini en iyi şekilde değerlendirmek için reklam planınızı bir an önce hazırlamalısınız. Hangi kampanyanızı, hangi zaman aralığında müşterilerinize sunacaksınız? Bunu hangi sıklıkla yapacaksınız? Bu sorulara cevap bulmak ve bilinçli bir şekilde hareket etmek için profesyonel destek almak isteyebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Menü