Dijital çağ ile birlikte internet üzerindeki bilgilere istediğimiz an ulaşıyor, derinlemesine araştırıyor ve tüm öğrendiklerimizi dilediğimiz gibi paylaşabiliyoruz.
Bu çağın getirdiği bir başka kolaylık ise hiç kuşkusuz e-ticaret sitelerindeki müthiş ivme.
Çünkü gelişen teknoloji ile birlikte hemen hemen tüm ihtiyaçlarımızı alışveriş siteleri üzerinden karşılamaya başladık. Böylece hem zamandan kazanıyor, hem de online kanallarda çok daha avantajlı alışveriş olanaklarına sahip oluyoruz.
Öte yandan e-ticaret sektöründeki bu gelişim, kimi sorunların olmadığı anlamına da gelmiyor elbette. Örneğin satın aldığımız ürünler bize ne zaman ulaşacak ya da doğru ürün adresime gelecek mi gibi olası sorunlar karşısında sadece e-posta aracılığı ile çözüm aramak, gerçekten çok sinir bozucu olabiliyor.
Sonuçta tüketiciler direkt iletişim kuramadıkları için kendilerini yalnız hissediyor. Hatta alışveriş yapmaktan bile vazgeçiyor.
Geçen senenin e-ticaret rakamlarına göre:
- Sepetlerin %67’si, satın alma işlemi yapılmadan iptal ediliyor. Yani tüketici 3 düşünüp 1 alıyor.
- Tüketicilerin %51’i, bir işletmenin 7/24 açık olması gerektiğini düşünüyor.
- Tüketicilerin %42’si canlı sohbet talep ediyor ve canlı sohbet üzerinden işlem yapan müşterilerin %92’si memnun olarak ayrılıyor.
Sektörün bu duruma bulduğu çare ise son derece yerinde:
Canlı Destek Sistemi!
Son yıllarda, özellikle e-ticaret sektöründeki canlı destek sistemlerinin öneminin bir kat daha arttığını görüyoruz. Çünkü web siteleri veya mobil uygulamalar üzerinden 7/24 canlı destek veren işletmelere, yukarıda da değindiğimiz üzere tüketiciler çok daha fazla güveniyor.
Her sorunumuzu ve ihtiyacımızı ne zaman istersek, canlı destek araçları sayesinde birkaç cümle ile yazışarak halletmek hoşumuza gidiyor sonuçta…
Tüketiciler, sorularına anında cevap alabildikleri için hem kendilerini daha rahat ve mutlu hissediyor, hem de iletişim kurmanın keyfini yaşıyor. İşletmeler ise müşteri kitlesi hakkında, “onlarla gerçek zamanlı konuşarak” çok daha fazla bilgiye sahip olabiliyorlar.
JivoChat farkı…
Günümüzde, web sitelerinin ziyaretçilerini müşteriye çevirmesi ve müşteri memnuniyetini sağlaması için birçok araç ve yazılım var bildiğiniz gibi…
Rakiplerinden bir adım öne çıkan sistem ise JivoChat oldu bize göre. Modern tasarımı, yüzde 100 Türkçe altyapısı, mobil uygulamasının olması, satış ve dönüşüm oranlarını artırmaya odaklı özellikleriyle JivoChat, müşteri memnuniyeti söz konusu olduğunda son derece iddialı çünkü…
Kendilerini her zaman hedef ve değer odaklı çalışan bir sistem olarak tanımlayan JivoChat, dünyanın dört bir yanından aynı vizyondaki insanların bir araya geldiği bir çatı aslında. Kullanımı kolay, etkili ve ucuz bir canlı destek çözümü sunuyorlar. İş ile müşteri arasındaki iletişimi, kolay ve etkili bir hale getirip geliştirmek için çalışıyorlar.
Gerçek zamanlı konuşmanın, yani canlı sohbet kurarak müşterilerle etkileşimde bulunmanın (ve tüm bunları hızlı ve kişisel bir yolla yapmanın) önemini biliyorlar. Bir anlamda da hizmet verdikleri e-ticaret sitesindeki markaların sesi olup anlamlı bir ilişki kuruyorlar.
JivoChat’in sunduğu tüm bu avantajlar ise e-ticaret sitelerine daha çok talep ve satış olarak geri dönüyor. Her ziyaretçiye özel bir deneyim oluşturmak için geliştirilmiş analiz sayesinde, tüketici ile site arasında aidiyet bile yarattıklarını ve etkileşimin arttığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
JivoChat canlı destek sisteminin avantajları:
- Müşteri hizmetlerini ileri taşırken satışları ve dönüşüm oranlarını arttırmak
- Satış kanallarını tek bir platformda toplamak
- Facebook, Messenger, Viber ve Telegram mesajlarını tek bir platformdan yönetmek
- E-posta trafiğini yönetmek
- Ziyaretçileri izleyip akıllı tetikleyicilerle müşteriye çevirmek
- Ziyaretçilere gerçek bir mağazadaymış hissini vermek, onlara anlık çağrılarda bulunmak
- Otomatik çeviri yardımı ile yabancı müşterilerle online konuşabilme imkanını sunmak
- Hazır yanıtlar belirleyerek müşteri hizmetinde hız kazanmak
- Müşterilerle hiç vakit kaybetmeden iletişime geçmek
- İşaretçilerle ziyaretçilere mağaza turu attırmak
- Tüm bunları yaparken sitenin hızını kesmemek
Zaten yaşadığımız dijital çağ, aslında tam da bunları gerektiriyor, değil mi?