Günümüzde dijital platformlar üzerinden video izleyenlerin sayısı, müthiş bir hızla artıyor. Sadece YouTube’da, dünyada her gün en az 1 milyar saat video izleniyor. Yani her gün izlediğimiz birkaç dakikalık kısa videolar, bir araya gelince dünyanın en popüler video platformunu oluşturuyor. Yine sadece Youtube’a, her gün 5 milyar adet yeni video içeriği ekleniyor.
Bu rakamlar, gerçekten müthiş!
Rakamların ortaya koyduğu bu istatistikler, elbette çağı yakalamak isteyen markaların da dikkatini çekiyor. Videoların önemi, dijital içerik pazarlamasında hiç olmadığı kadar geniş bir yer buluyor. Çünkü hedef kitleye doğrudan, en ekonomik şekilde ve kolayca ulaşılmasını sağlıyor.
Öte yandan, böyle büyük ve hızlı bir mecrada başarıya ulaşabilmek, ancak profesyonel bir destek alındığında mümkün.
Akıllı telefonların ve teknolojinin sağladığı kolaylıklardan yararlanıp “kendi videomu kendim yapar ve yayınlarım” demek, dijital mecrada yer almaktan çok tam anlamıyla bir “maceraya atılmak” çünkü…
Üstelik videolar, markaların sadece ürünlerini tanıtıp satmak amacıyla kullandığı bir yöntem de değil… İşin içine duygu katıp izleyen insanlara ilham verildiğinde ancak, markalar ve hizmetler ilgi görüyor.
Tüm dünyada en çok satanlar listesinde bulunan ve pazarlama, büyüme, gelişim, iş dünyası üzerine yazdığı kitaplarla tanınan Seth Godin’in dediği gibi, “İnsanlar mal ve hizmeti değil; ilişkiyi, hikayeyi ve sihri satın alıyorlar” çünkü…
Kısacası video dijital pazarlama, ilham veren içerik pazarlaması için çok önemli bir strateji olarak karşımıza çıkıyor. Bu stratejiyi benimseyen ve profesyonel destek alarak dijital dünyaya açılan markalar başarılı oluyor. Çünkü bizim için hazırlanmış bilgilerin sunulduğu dijital platformalar, görsel algıya daha çok önem veriyor. Daha hızlı idrak edilen ve dikkat çeken görsel içerikler, ilgi odağı oluyor.
Video istatistikleri (*)
- 2018’de web trafiğinin %74’ünün online video ile sağlanacağı öngörülüyor.
- Tek bir ayda internete yüklenen video içeriği sayısı, 30 yılda televizyon reklamlarının ürettiğinden daha fazla.
- Video izleyicilerinin %65’i, videonun dörtte üçünden fazlasını seyrediyor.
- Tablet sahiplerinin %33’ü, cihazlarından her gün yaklaşık 1 saatlik video seyrediyor.
- Akıllı telefon kullananların %28’i, kendi cihazlarından günde en az bir kere video izliyor.
- İnternet kullanıcılarının %78’i her hafta online video izlerken, %55’i her gün izliyor.
- 500 milyon insan, her gün Facebook videolarını izliyor.
- Seyredilen Facebook videolarının %85’i, sessiz izleniyor.
- Twitter kullanıcılarının %82’si, Twitter’da video içeriği izliyor.
- Şirket yöneticilerinin %75’i, iş ile ilgili videoları en az haftada bir kez izliyor.
- Üst düzey yöneticilerin %59’u, hem metin hem de video aynı konuda ve aynı sayfada yer alıyorsa videoyu izlemeyi tercih ediyor.
- Üst düzey yöneticilerin %54’ü, haftada en az bir kere işle ilgili videoları iş arkadaşları ile paylaşıyor.
- Pazarlama, satış ve iş profesyonellerinin %69’u, video pazarlamayı mutlaka kullanırken, geriye kalan %31’lik kesim, kullanmayı planlıyor.
- Pazarlamacıların %93’ü, videoyu online pazarlama, satış ve iletişim için kullanıyor.
- B2B şirketlerin %96’sı, videoyu bu yıl içerik pazarlamasında mutlaka kullanmayı planlıyor.
- Pazarlamacıların % 52’si videonun; %52 marka farkındalığında, %45 yeni müşteri ve potansiyel müşteri oluşturmada, %42’si ise online etkileşim kurmada etkili olduğuna inanıyor. Bunun yanında %67’si video ile pazarlamayı başarılı bulurken %18’i çok başarılı buluyor.
- “Video” kelimesini e-mail konularında kullanmak açılma oranını %19 yükseltiyor, tıklama oranını %65 artırırken e-posta üyeliğinden çıkmayı %26 düşürüyor. Pazarlamacılar videoyu gönderilen e-postaya eklediyse tıklama oranı %200-300 oranında artış gösterebiliyor.
- Video içeren online web sitelerinde, içermeyen web sitelerine göre ortalama 2 dakika daha fazla zaman geçiriliyor.
- Dünyanın dört bir yanından pazarlama uzmanlarının %52’si, videoyu en iyi yatırım geri dönüşü sağlayan içerik olarak adlandırıyor.
(*) Kaynak: “30 Stats Showing Why Video Must Be Part Of Your 2017 Online Strategy” Raporu